Lagade choucroute idag. Plockade fram ”Gastronomie Alsacienne”, en kokbok hustrun inhandlade i Strassbourg 1985. Trevligt att få brottas lite med franskan. (Tittade in på Betraktelser från baren också, ska erkännas.) Det blev ganska bra. Fick inte tag i något lättrökt sidfläsk och korvutbudet i Linköping är en katastrof. Tio sorters grillkorv, lika många Chorizo, falukorv, isterband, ölkorvar. C’est tout! Minns med saknad en korvdisk i Valencia – hundratals korvar!
Den här stan skulle behöva en saluhall.
Medan choucrouten kokade gjorde jag kåldolmar till frysen.
Snacka om slow food.
Saluhallen. Den fanns ju här när jag flyttade hit. Där Passagen är nu. Ryktet säger att någon livsmedelshandel i närheten köpte saluhallen.
SvaraRaderaOch lade ner den. Skulle'nte förvåna mig om det är sant.
Fy på sig.