10 oktober 2007

Tankar om tv

Då och då när jag åker tåg läser jag kvällstidningar. I slutet av tidningen brukar det finnas 5-6 sidor med rapporter från tv- och nöjesbranschen. Sida upp och sida ner med personer som jag aldrig hört talas om. Det tyder förstås på att jag är fullkomligt ute. Dvs. jag ser på fel tv-program i fel tv-kanaler. Det kan jag stå ut med. Men lite oroad är jag. Inte så mycket för egen del, men jag får en känsla av att de personer det skrivs om inte blir omskrivna för det de kan utan bara för att de syns i tv.
Det fanns en tid då journalister befolkade tv. Nu ska det vara stjärnor. SVT hakar på Idolhysterin och erbjuder allmänheten att låta sig förnedras i en tävlan om att bli nästa tv-stjärna. Vem som helst får ställa upp.
Det var bättre på Orups (Lars!) och Bedrups tid!

2 kommentarer:

Fröken Lund sa...

Eftersom jag inte vet om du läste min kommentar under nedanstående inlägg så tänkte jag att jag fick tipsa återigen.

Bloggfrossa är en humoristisk blogg som är väl värd att läsa. Inlägget symfonihierarki kan kanske intressera dig i egenskap av dirigent.

Hans sa...

Hej Fröken! Jo. jag har läst och även kommenterat. Musikerskämt är bland det roligaste som finns - alltid dödligt elaka. Tyvärr uppskattas de inte så ofta av dem det gäller..