29 december 2006

Nyårsmeny

Jag ber om ursäkt, kära läsare, för en lång tystnad. Det har varit mycket arbete, en knäoperation och så jul...
Planerar just nu en nyårsmeny. Vi har en lång tradition med några matälskande vänner. Vartannat år hos oss, vartannat hos dem. Så här blir det:

Meny
  • Gåslever på toast med Kalamataoliv
  • Böcklingmousse med rödbetssky och senapsmarinerad kapris
  • Liten sallad
  • Ankbröst med rödvinssky och ragu på mandelpotatis, Karl-Johansvamp och kantareller
  • Trou Normand (sorbet på Calvados)
  • Ostar (Tomme de Savois, Ossau-Iraty, Monte Veronese ubriaco, engelsk Stilton)
  • Bärconsommé på hallon, björnbär, jordgubbar och svarta vinbär med madeleinekaka
Viner
  • Castellane Brut Champagne, Frankrike
  • Gewurztraminer Réserve Hennÿ, Alsace (Preiss-Hennÿ), Frankrike
  • 2001 Chateau Lafleur-Gazin, Pomerol, Frankrike
  • 1995 Graham's Malvedos Vintage Port, Portugal
  • 1983 Anjou Blanc Réserve du Fondateur, Frankrike
Till tolvslaget blir det något enkelt bubbel, antagligen Chapel Hill. (Det är en styggelse att hälla i sig dyr Chamgagne i ett läge då man egentligen inte alls vill ha det och framför allt inte kan uppskatta det!)

Sen blir det blodpudding resten av året...

3 kommentarer:

sLars sa...

Vi ska me' äta ankbröst...men med hallonsky, eller något sådant. Och en potatispryttel med jordärtsskocka, palsternacka och ... potatis. Mellan två tortilla-bröd...hur nu DET blir.

Gott Nytt År!

Maria sa...

Haha... Underbar inställning. Vräk på ordentligt när det är fest. Själv ordnade jag fest för 23 personer med middag. Fick ha en något enklare meny därför... Men ändock uppskattad! Lax med ingefära och sötpotatistäcke.

Gott nytt år!

Fröken Lund sa...

Ja, det där lät smarrigt värre. Läste den här menyn för någon dag sen och det vattnades ordentligt i munnen.