14 mars 2010

Nej, jag gillar inte ”Nya Corren”

För några veckor sedan dök husorganet upp i ny skepnad. Mycket var positivt, bland annat en kulturdel två dagar i veckan. Bravo! Ett antal ”tyngre”, icke nyhetsbundna, artiklar har också dykt upp, vilket är glädjande. Bra gjort!

Jag är traditionalist – förstås, och då är det jobbigt när man rubbar tillvaron. Jag har alltid läst tidningen antingen från början: ledare, ledarstick och debattartiklar eller bakifrån: kultursidorna. Nu har man bökat till det. De kortare ledarkommentarerna är utkastade bland det redaktionella materialet och debatten förflyttad till insändarsidorna. Och kulturen nånstans mitt i. Detta har man gjort för att tvinga mig att läsa annonser och sport får man förmoda! Men jag vill inte.

Jag vill ha det som det var förr. Inte för att jag är konservativ utan för att det passar mig. Nu tappar jag bort ledarkommentarerna – sen må ni blaffa på med hur mycket färg som helst – men jag har inte tid att leta. Allt oftare har jag lagt morgontidningen på köksbordet och satt mig vid datorn och läst DN och SvD istället…

Återgå genast till ordningen!

För övrigt anser jag att anonyma insändare är en styggelse och ovärdigt en seriös tidning!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vad spelar det för roll om kommentarerna/insändarna är anonyma?

Hans Lundgren sa...

Om du skriver ut ditt namn så ska jag berätta det...

Anonym sa...

Man ska väl stå för det man skriver. Det tycker jag, i tidningen speciellt.

Lasse