26 september 2008

Primtal

Jag är lite besatt av primtal. På tisdag fyller jag primtal. Nästa gång jag fyller primtal blir jag pensionär. Det är något ödesmättat med de där talen...

9 kommentarer:

Anonym sa...

I gymnasieklassen hade vi lange moten pa primtalsaren. Lite kuligt./Lasse

Johan Svenungsson sa...

I november fyller jag också primtal! Inte samma som du dock. Men jag antar att vi firar på åtminstone ett likartat sätt?

Blir det:
* bubbel
* vars namn består av två "ord"
* båda "orden" har "rätt" antal bokstäver...
* dvs primtal - 3+5

Hans Lundgren sa...

Rätt svar: Pol Roger.
Det kan man nog tänka sig. Fast jag väntar nog till helgen.

Karin sa...

Trevligt att det finns fler som uppskattar primtal. Jag ska gå från jämn kvadrat till primtal och funderar lite på hur det påverkar mitt liv.

Hans Lundgren sa...

Rätt svar: Karin fyller 17 (eller möjligen 37)?

Karin sa...

101.

Margareta Raab sa...

Just primtal har aldrig intresserat mig. Däremot har jag en suspekt böjelse för snygga sifferkombinationer. Jag kan t ex sitta framför klockradion och vänta bara för att få se när klockan blir 22.55 eller 12.34. Min mamma, som är gammal nog för att fortfarande lägga handskrivna brev på postlådan, brukar vänta tills en dag då datumet ser vackert ut på papper. När en av mina söner föddes kunde jag dock inte hålla emot, det var 02 03 03.

Johan Svenungsson sa...

Så var dagen här - GRATTIS!

Peter sa...

Aha!

Jag trodde ärligt talat bara att det var jag som tycket det var lustigt att fylla primtal... men uppenbarligen lär man sig både det ena och det andra genom att läsa andras bloggar. Gissar att det är princip det som är själva grejen också...

//Peter - 28 going on 29!!!