31 maj 2009

Var ligger egentligen Linköping, Eniro?

Sveriges femte största stad. Mjölby?

8 kommentarer:

ctail sa...

Det är stora omvandlingar på gång, uppenbarligen. Enligt Hitta.se har några av de mest framträdande byggnaderna längs Stortorget i Lund flyttats till mitt på Stockholmen.

Hans Lundgren sa...

Underbart! Vad är väl Västerlånggatan mot Stora Södergatan? Och Gleerups mitt i Gamla stan! Kanske råder det brist på boklådor i de anrika kvarteren runt Slottet.

ctail sa...

Det smärtar mig att meddela att vad du förmodligen tolkar som ett Gleerups-G i själva verket är shoppinggallerian Carl Werners logga. Gamla Gleerups representeras av de vita markiserna man kan se i profil längs ”Västerlånggatan 53”, och tittar man noga kan man urskilja att de pryds av Akademibokhandelns logga. Men ett eller annat ”Gleerups” spökar fortfarande på fasaden, eller gjorde i alla fall senast jag såg den i Lund.

Hans Lundgren sa...

Aj fasen! Ja, det var länge sen jag promenerade i Lund, men jag ska dit på fredag. Ska betrakta förfallet...

Anonym sa...

Heja Farbror!

Jag googlade på ordet pastoralt
och hamnade på din trevliga blogg!
Pastoralt är ett bra ord så här års.

Jo visst förfaller Lund. Olins antikvariat på Klostergatan har jagats ut till något industriområde efter 141 år (sic!)i centrum.

Din bäste brorson Nils

Sara sa...

Vill du promenera några kilometer västerut så är du även välkommen till ett kaos i Lomma, en ort som finns både på eniro och google maps.

Vi har några kartonger som det står Olof på, tror de härstammar från Brokind...

Hans Lundgren sa...

Nils: Det gläder mig att du hittade hit. Särskilt gläder det mig förstås att det var just "pastoralt" som ledde dig hit!

Sara: Tiden var begränsad denna gång. Vi kommer när Linnea är född och kartongerna uppackade.

Ctail: Vid en hastig promenad kunde jag uppdatera min barndoms L:a Fiskaregatan, Klostergatan och Stortorget. Kunde konstatera att Bengtssons ost flyttat över gatan till större lokal och att de numera kunde servera en rätt hyfsad lunchsallad, kallad "grekisk", men med få likheter med den man får i Grekland. I den gamla butiken fanns ett stenugnsbageri som bakade gigantiska bröd.

Jesper sa...

Lika fascinerad är jag över den oerhört dåliga skyltningen till Linköping på våra vägar.

Kör man E4:an från Skåne mot Linköping ser man inte skymten av ortsnamnet förrän man kommit till Mjölby (eller något åt det hållet). Det är väl ändå lite dåligt. Mindre orter (som Staffanstorp nere i Skåne) står skyltade till lååångt tidigare längs med mindre vägar.