1 augusti 2007

Provence III

Åkte idag av en händelse från Linköping över Rimforsa för att titta på Hägerstad gamla kyrka och for sedan längs Åsundens östra strand via Björkfors till Hycklinge och vidare till Västervik. Solen sken, trafiken var minimal – några enstaka bilar under en timmes resa – en handfull cyklister och ett antal svampplockare. Det var fullkomligt ofattbart makalöst vackert! Efter en vecka i Provence kan jag bara säga: Provence, släng dig i väggen!
(Till Provence försvar kan väl sägas att det har sådär en 300 fler soldagar per år, en medeltemperatur som är 20 grader högre och kanske ska juli i Kindabygden hellre jämföras med april i Provence, men ändå!)

3 kommentarer:

sLars sa...

Hrmpf. Var du in på en toalett? I så fall, gick den att använda? Frågar jag mig.

Sverige är inte, tycker jag, så fantastiskt. Jag håller på Provence. Låt vara att det är lite varmt.

Möjligen försvarar jag Provence för att jag betraktar mig som 2/52-dels fransman sedan 8 år. På samma sätt som jag är 2/30-dels smålänning; landet ligger i Småland och två dagar i månaden är jag nog där.

De skitiga toaletterna i par med buttra östgötarna vinner i min dalmasbok liksom inte över rena toaletter och faktiskt trevliga fransoser. Lägger man till 10% i skatt på en framtida pension om man har hälsan och levern i behåll torde pensionslandet vara valt.

Hans Lundgren sa...

Min betraktelse handlade BARA om det jag SÅG. Det var så jäkla vackert!

sLars sa...

OK. Då får det gå an då... Tänkte på din betraktelse då jag passerade en BP-mack på väg mot S:t Remy i torsdags.