18 mars 2007

Bengaliska ägg

Vi har i vår familj en påsktradition som vi håller hårt på: Bengaliska ägg!
Det går till så här.
Man hårdkokar ägg och färgar gärna skalen eller målar dem.
När man så äter skalar man dem först och delar sen ägget i två halvor och här kommer den första tvistefrågan: Ska man dela på längden eller på tvären? När man bestämt sig, tar man ut gulan utan att skada den. Nu smörjer man hålet i vitan med stark senap, sen kryddar man med vinäger, salt och peppar samt tabasco. (Detta är den stående andra frågan: Ska det verkligen vara tabasco?)
När man kryddat färdigt lägger man försiktigt tillbaka gulan i hålet och sen äter man. Hela halvan på en gång. Till detta drickes brännvin. Kryddat brännvin, gärna angostura. Brännvinet och det bengaliska ägget ska befinna sig samtidigt i munnen, gifta sig med varandra och verka lenande på varandra.

3 kommentarer:

sLars sa...

På längden.

Och ja, det ska vara tabasco.

Maria sa...

Du är utmanad! >

Anton Ymer (pseudo) sa...

Sent om sider, nu tar vi upp traditionen. Tack för tipset.