17 mars 2007

Choucroute

Lagade choucroute idag. Plockade fram ”Gastronomie Alsacienne”, en kokbok hustrun inhandlade i Strassbourg 1985. Trevligt att få brottas lite med franskan. (Tittade in på Betraktelser från baren också, ska erkännas.) Det blev ganska bra. Fick inte tag i något lättrökt sidfläsk och korvutbudet i Linköping är en katastrof. Tio sorters grillkorv, lika många Chorizo, falukorv, isterband, ölkorvar. C’est tout! Minns med saknad en korvdisk i Valencia – hundratals korvar!
Den här stan skulle behöva en saluhall.
Medan choucrouten kokade gjorde jag kåldolmar till frysen.
Snacka om slow food.

1 kommentar:

sLars sa...

Saluhallen. Den fanns ju här när jag flyttade hit. Där Passagen är nu. Ryktet säger att någon livsmedelshandel i närheten köpte saluhallen.

Och lade ner den. Skulle'nte förvåna mig om det är sant.

Fy på sig.