23 januari 2008

Sju sanningar

Utmanad av Sophia får jag väl försöka klämma fram med de sju dödssynderna.
1. Jag är inte den jag förefaller vara. Jag får ofta höra att jag ger intryck av att vara dominant, bufflig, ärkereaktionär, etc. I själva verket är jag undergiven, ödmjuk, liberal, m.m. En riktig mjukis alltså. Fattar inte vad jag gör för fel.

2. Jag är maniskt intresserad av det skrivna språket. Med mina egna högt ställda krav på korrekthet följer en osympatisk intolerans mot andras oförmåga och misslyckanden. Läser dreglande språkvårdstidningar och Grönköpings veckoblad. Vägrar envist att sätta kommatecken före och.

3. Min musikaliska begåvning är begränsad, men jag döljer bristerna sorgfälligt genom ett hyfsat ledarskap, god intuition och god planering.

4. Jag tillhör en minoritetsgrupp på frammarsch; jag är Mac-användare och stolt över det.

5. Jag är oerhört intresserad av mat och vin, men lyckas uppenbarligen dölja mina mycket grunda kunskaper på området väl eftersom mina barn och vänner ideligen frågar mig till råds i kulinariska frågor. Självklart delar jag generöst med mig av mitt värdelösa vetande.

6. Jag är pedantisk då det gäller texter, notskrift och layout, medan mitt skrivbord och arbetsrum framstår som en spännande utmaning för en arkeologisk expedition.

7. Jag anses av en något äldre bror vara ett datatekniskt geni och internetguru eftersom jag både har en blogg, en artikel på Wikipedia och utan svårighet kan skicka både sms och e-post.
Skickar utmaningen vidare till Lasse, Maria och Fröken Lund.

3 kommentarer:

Sophia sa...

Eftersom det finns så många som är upptagna med att vara "snälla" så finns det inte riktigt plats för riktiga mjukisar och då behövs det kanske en aningens tuff yta för att skydda från anfall?

Inte för att jag jag vet - bakom denna hårda och kalla yta klappar ett hjärta av sten ;)

sLars sa...

Skrattar åt Sophias inlägg...

Du vet mer om matlagning än du tror. Så det så.

Du vet mer om musik än du tror också. Du har lärt mig en hel del!

Maria sa...

Jag ska begrunda detta och göra mitt bästa! Återkommer.