3 mars 2008

Linköpings universitet historiskt

Internationella engelska gymnasiet marknadsför sin etablering i det gamla riksbankshuset i Linköping med följande text:
”Our school is located in a beautiful building in the heart of Linköping [...] The cathedral, the university and other historic sites are all within a short walking distance.”
Till saken hör att huvuddelen av Linköpings universitet tillkom på 1970-talet och kan därmed knappast nämnas i samma andetag som Domkyrkan och ”other historic sites”. Dessutom ligger det en dryg halvmil från det nya gymnasiet, så ”a short walking distance” är i sanning ett brittiskt understatement.

För övrigt är det bara att gratulera Engelska skolan till att ha lagt vantarna på den imposanta byggnaden från 1903 i stadens absoluta centrum!

2 kommentarer:

sLars sa...

Nu kanske jag är ute och cyklar, men finns det inte ett OCH-och liksom...där man inte tar hänsyn alls till det som kom innan liksom.
Om du förstår.

Kommer nu att tänka på skylten, som det stod "Ur och Optik" på. Men den godkändes inte, det var för långt mellan ur och och och och och optik.

Hans Lundgren sa...

Tja... 'other' måste ju syfta på 'The cathedral, the university' och 'all' måste ju syfta på rubbet... Jag tycker i alla fall att det är missledande.