Tag ett par deciliter Brännvin special och tillsätt kryddor (helt pomeransskal, kanel, nejlikor, kardemumma och ingefära). Låt det stå och dra i ett par veckor och sila sedan ifrån kryddorna. Smaksätt en flaska rödvin med ett par teskedar essens och tillsätt lite (4 msk) råsockersocker. Värm och drick.
Ett alternativ som är godare är en varm romtoddy.
Moddla en kvarts limefrukt i ett dricksglas, tillsätt 1 msk brunt socker och 2 msk mörk rom. Fyll upp med hett vatten.
För denna förnämliga dryck gäller samma sak som för Gammel Dansk, nämligen det som står på etiketten:
”Gør godt om morgenen, efter dagens dont, under jagten, på fisketuren, eller som apéritif”.
3 kommentarer:
http://www.youtube.com/watch?v=Z5nnrpki5FM
Förra året testade vi Belfrages årliga tradition att återskapa Hr. Ålborgs recept. Det var inte bara gott...
Annars kan jag varmt rekommendera ett helt underbart recept som gått runt i familjen rätt så länge nu. Kräver viss framförhållning men kan gott och väl drickas även hela januari-februari, så den är aldrig för sen att sätta: http://www.kastel.org/2006/11/14/magisk-haxbrygd-den-basta-gloggen/
Tack för senast!
David K
Dricker den numera kall helst. Den köpta alltså.
SKa skriva "imatened" vad betyder det nu igen :-)
Skicka en kommentar