27 mars 2010

Angostura!

Angostura Bitter (nr 741, 149 kr/2 dl), är en bittersöt spritdryck från Trinidad. Den används bara droppvis och därför räcker en flaska hela livet om du inte är storkonsument av cocktailen Manhattan där den används som krydda.

Men Angostura kan också användas för att smaksätta brännvin. Häll upp ditt okryddade brännvin – jag föredrar alltid Brännvin Special – i snapsglaset, tillsätt några droppar Angostura och rör om. Som allt kryddat brännvin ska det förstås vara rumstempererat så att smaken framträder. Isiga snapsar är en styggelse…

Pröva Angosturabrännvin till de bengaliska äggen nedan.

1 kommentar:

Anonym sa...

Angostura bitter funkar också bra i en LLB, i princip alkoholfri och törstsläckande drink för alla åldrar.
Några isbitar
4-5 stänk angostura
4-5 cl Lime (är det Rosie´s de heter kanske)
fyll upp med ett par deciliter lemon, till exempel från Schweppes
Där har du en fin "Lemon, Lime & Bitter", även känd som LLB,

Med hjälp av den här drycken behöver jag snart öppna en ny flaska angostura efter bara tre år... :-)