16 december 2011

Världens godaste sillinläggning

Nu nalkas julen och jag har semester! Jag bryr mig inte så mycket om gran och julklappar och sånt. För mig är julen familjen, umgänge och mat. Och nu är den allra viktigaste matdetaljen avklarad. Världens godaste sillinläggning. Tyvärr var den sill (som vi medelsvenskar skulle kalla strömming), som jag fick tag i, mindre än någonsin. Ungefär i storlek som skarpsill. Men den var färsk och fin så den är säkert god om en vecka. Har du aldrig gjort Brantevikssill så är det ännu inte för sent. Receptet hittar du här: http://hanslundgren.blogspot.com/2008/12/brantevikssill.html Världens godaste sillinläggning!

2 kommentarer:

Carina Malmgren sa...

Jag har aldrig gjort den själv, bara köpt den i Åhus och Kivik. Det var skillnad i smak. Jag föredrar den lite mer ättikstarka smaken. Vill gärna testa ditt recept vid tillfälle.

Hans Lundgren sa...

Jag har också ätit den, mer eller mindre industriproducerad, på Österlen och det är stor skillnad. Jag tror att den måste vara hemlagad för att komma till sin rätt. Men den är ju inte ättiksstark utan söt, men mumsigt god!
/H