30 maj 2014

Lundgrens fänkålspytt


Ibland händer det att experimenten vid spisen blir särdeles lyckade och att hustrun utbrister ”Det här var fanimej det godaste jag ätit” (Jo, hon sa faktiskt så idag!), så här kommer receptet:

1 stort fänkålshuvud

1 rödlök

2–5 vitlöksklyftor

½ gul paprika

3 hg skogschampignoner (eller vanliga)

½ hg Pata negra eller annan smakrik lufttorkad skinka

smör

salt

svartpeppar

chiliflakes
Putsa och skär fänkålen i mindre bitar, 1–2 cm. Hacka rödlöken och vitlöksklyftorna. Lägg alltihop i en traktörpanna och stek långsamt i smör på svag värme i 20–30 minuter tills fänkålen är lagom mjuk. Krydda med salt. Dela under tiden champignonerna i lika stora bitar och stek dem i smör på hög värme. Krydda med svartpeppar. Ställ åt sidan då det är klart. Skär paprikan i små bitar och hacka skinkan, likaledes i små bitar. Lägg i paprikan i fänkålen när slutet närmar sig. Värm svampen och skinkan tillsammans och blanda väl. Blanda till sist fänkålen med svampen och skinkan. Smaka av med chilin, salt och peppar. 
Servera med en tjock god fläskkotlett eller nåt annat du tror passar till.

2 kommentarer:

linlasj sa...

Du förde liksom in fänkålen i vårt kök. Ska prova detta någon gång också :-)

Anonym sa...

Hej!

Vi har uppmärksammat din blogg tack vare kvaliteten på dina goda recept. Vi skulle bli jätteglada om du ville gå med i Hittarecept.se så att vi kan länka till din blogg.

Hittarecept.se är en sökmotor som samlar recept från de bästa svenska bloggarna och sajterna. Flera hundra bloggar har redan gått med och dragit nytta av den trafik vi skickar till deras sajter.

För att gå med behöver du bara följa länken här: hittarecept.se/ga-med-i-matbloggstoppen

Med vänlig hälsning,

Emilie
Hittarecept.se