20 mars 2009

"Dålig komik är alltid bättre än ett bra krig."


Den bedrövliga ”ryska” pausunderhållningen i Melodifestivalen har rört upp känslor både här och där. Det är bra. Jag tycker inte att något är heligt. Allt kan man skämta om. Jag har inget emot att man driver med Ryssland, eller skojar för den delen. Men humor, parodi, ironi och pastisch är svårt. Det måste göras bra. Den här sketchen, eller vad man ska kalla det, var ett riktigt bottennapp och saknade både konstnärlig höjd och humoristiskt djup. Lennie Norman gör en bra analys här.

6 kommentarer:

Unknown sa...

En bättre länk till Lennie Normans inlägg

Hans Lundgren sa...

Tack!

Anonym sa...

Ja, det var en förskräcklig tarvlighet det här. Ett övertramp oh ett magplask. Den som retar den ryska björnen får nog också se upp... Allra värst tycker jag dock är, att det misslyckade "skämtet" kastat ett löjets skimmer över Malena Ernmans framträdande.

Kulturskymning...

linlasj sa...

Tittar du på eurovisionsschlagerfestivalen Hans!? Det visste jag inte.

Storm i vattenglas tycker jag det liknar. Visst, det var dåligt, DET skulle ryska ambassaden sagt i stället...det hade svidit... "intressant sång och framtträdande om Ryssland, synd bara att den var så dåligt gjord".

Anonym sa...

Jag instämmer inte i de nedskrivande inläggen här om Grotescogänget och deras medverkan i melodifestivalen. Jag har följt humorgruppen Grotesco en tid och tycker att deras två sista insatser i Melodifestivalspektalket var fantastiskt roliga och välgjorda. Hiphip-parodin var mästerlig och en roligare pastisch av öststatstechno har jag sällan sett. Men smaken är ju (gudskelov vad tråkigt det vore annars) olika.

Hans Lundgren sa...

Mattias: Jag respekterar förstås din åsikt och din smak. Jag vet inte varför detta inte föll mig på läppen. Kanske var det för att det var just i det sammanhang det gjordes. Jag har annars uppskattat både Grotesco, Kvarteret Skatan, Hip Hip, m.m., men detta tilltalade mig inte alls. Beklagar - tyckte som sagt att det var uselt.