23 februari 2021

Hasses morotsslantar


Det här behövs

 

Gör så här

·      Morötter

·      Purjolök

·      Dill

·      Condimento (vit balsam-vinäger)

·      Olivolja

·      Salt

·      Svartpeppar

 


Ta ett gäng morötter, gärna ganska späda och ekologiska. Putsa dem och skär dem i millimetertjocka skivor. Koka skivorna i saltat vatten ca 5 minuter. Ta kastrullen av värmen och kyl ner morötterna snabbt i kallt vatten. Lägg dem i en sil att rinna av.

Skär ca fem centimeter purjolök i supertunna skivor. Lägg dem i en kastrull med lite olivolja och condimento. Salta och peppra och koka försiktigt i några minuter 

Häll upp purjon i en skål eller burk och låt den svalna. Blanda sedan i morötterna.

Hacka dillen fint och blanda med purjon och morötterna. Smaka av med vinäger, olja, salt och peppar. Ställ kallt.

Servera som det är som förrätt eller till parmaskinla eller en god salami.

Strö gärna lite färsk hackad dill över vid serveringen.

 

 

 

                

Inga kommentarer: