27 maj 2007

När mopederna tystnar

Jag bor mitt i stan. Det är förstås självvalt. Här är nära till allt. Bilen såld. Bilpool med etanolbilar, cykel- och gångavstånd. En minut till tåget. Trettio sekunder till bussen. Tre och fyrtio i tak. Djupa fönsternischer och snygga paneler. Vacker parkett och stuck. Det finns inga skäl att klaga.
Men så här på nattkröken undrar man i alla fall. Varför kör de omkring på sina mopeder, motorcyklar och i sina bilar mitt i natten? Och varför drar de på så in i bänken just utanför mitt fönster? Varför flanerar de inte i den ljumma försommarnatten eller sitter still och pratar eller bara mediterar?
Som sagt: – Jag klagar inte, men undrar.

4 kommentarer:

linlasj sa...

Jag vet inte, tror det har med "att synas" och "att höras" och att "bli sedd" att göra. Det verkar dock inte underligt, men jag tror det.

Det strömmar förbi skränande ungdomar även där vi bor, ibland ropar jag ut till dem från altanen. Ibland blir jag så förbaskat ilsken att jag dundrar ut och konfronterar, ofta när de stör i Min Meditation, eller ju Min Tid när jag lagat maten klart, och när jag kan tänka en egen tanke till slut. Men annars har jag givit upp försöken, det var längesedan nu jag dundrade ut.

Inom parentes hinner man, och det är tur det, lugna sig fram till ungdomarna. De är ju ofta fler än fem... En skulle slå mig minns jag. Undrar varför, det stavas nog inte bara dåligt ölsinne.

Det stavas anabola sterotyper.

För övrigt har jag noterat att det är bättre att vara ute och ta en öl på staden dagen före den 20:e, och dagen före den 25:e. Den här helgen var ju "lönehelg", då ÄR det så här bara.

Men jag vet inte om man ska vänja sig vid det. Det tycker jag inte.

linlasj sa...

Det verkar dock LITE underligt ska det stå...suck.

Anonym sa...

Gillar din blogg skarpt. Skön blandning på innehållet, fint språk och intressanta tankar. Tack för att du skriver.

/M:et

(iwrite.blogg.se)

Hans Lundgren sa...

Tack M:et! Kul med uppmuntran!
/Hans