29 februari 2008

Skottdagen

Den inskjutna dagen. Man kan förstå att det är bra att ha ordning på dygnen, månaderna och åren. Hur skulle det annars se ut? Tänk om alltihop halkade snett så att dag blev natt. Så att vinter blev vår och julafton kolliderade med 1 maj. Röd dag som röd dag.

Man kunde tänka sig andra 'skott-'. En skottmorsa? Hur glada skulle inte många småbarnsfamiljer bli om man plötsligt fick en morsa till vart sjunde år? En skott-ton kanske i den diatoniska skalan? Tonen ’i’ vore intressant att få höra någon gång – i alla fall en gång vart tredje år.

För någon vecka sedan förklarade meteorologerna att vi befinner oss i ett årstidslöst tillstånd. Det är varken höst, vinter eller vår. Av någon anledning har de inte förstått att det är den extra skottårstiden som infaller vart sjuttonde år!

Och så det som vi alla så väl skulle behöva: Några skottnätter så att man kunde få vila sin trötta lekamen lite extra då och då.

3 kommentarer:

linlasj sa...

Skottlön kanske... men det kanske snösvängen har. De lär förresten vara utan arbete snart här i norr.

Hans Lundgren sa...

Är det inte många som har skottlön redan? En extra månadslön då och då...

Unknown sa...

Den där skott-tonen skulle vara kul att få höra, men så som jag tror de flesta lär ut stamtonerna idag skulle det nog inte bli "i" utan "h"! a, b,, c, d, e, f, g, -h-! Då kunde man också få komponera i trettontonsteknik! Spännande!