27 september 2008
Ossobucco!
Idag åt vi Ossobucco. Det är en absolut favorit.
Bryn kalvlägg långsamt i olja. Lägg dem åt sidan och bryn finhackad lök, morot och rotselleri i grytan. Skålla och skala ett gäng tomater. Lägg tillbaka köttbitarna i grytan med grönsaker. Strö över (råg-)mjöl och häll på vitt vin och buljong. Lägg i tomater, ett lagerblad, hackad basilika och krydda med salt och peppar. Ställ in grytan i ugnen i 1,5 tim (200°).
Gör en ”gremolata” av rivet citronskal, hackad persilja och vitlök och ställ åt sidan.
Gör en ”risotto milanese”: Stek ris och lök i olja och späd efter hand med vitt vin och buljong. Det ska hela tiden vara blött. När riset är färdigkokt (fortfarande blött) så tillsätt smör och ett par deciliter riven reggiano och saffran. Strö gremolatan över ossobuccon före servering och servera milanesen till. Mmm…
Till detta drack vi en kraftfull kroat: 2005 Coronica Mali Grabar som visade sig vara perfekt!
Avslutade med en Prima Donna som idag var sällsynt vällagrad, grynig och stark!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar