Före: Ostbollar av Cheddar och ostkex av Reggiano. Till det Champagne (Bonnair).Som sagt, synpunkter, kritik och utvikningar mottages tacksamt!
Förrätt: Chèvre chaud med någon sorts sallad, vet inte riktigt vad. Till det en Sancerre (Les Baronnes)
Varmrätt: Lammstek med grönsaker och potatiskaka med Västerbotten. Till det en Chateau Saint-Brice 2002.
Ost: Min personliga ostcoach har föreslagit (i ordning) St Patric, Morbier, vällagrad Norrbotten, och avslutningsvis Stilton. Till det en vintage förstås, Dow’s 1991.
Dessert: Vaniljglass med varma hallon…
30 augusti 2007
Mera mat och ost
Det ska bli födelsedag och jag funderar som bäst över menyn till en mindre familjemiddag. Kom gärna med synpunkter!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
4 kommentarer:
Salladen till Chèvre är, tycker jag: grön sallad, pinjenötter, några delade cocktailtomater, lite gurka kanske. Olja, vinäger (kanske balsamvinäger? Men det har jag inte provat någon gång i detta sammanhang) på det.
Brödbitar tycker inte jag att man behöver, men vill man så på med det också.
Och du ska väl ringla lite honung på Chèvren...
Tycker du ska prova Langres på ostbrickan, om jag inte minns fel så ersätter väl den S:t Patric. Som jag i och för sig inte vet vad det är.
Egentligen tycker jag nog inte det behövs tomater till Chèvren kom jag på.
slars: Tack för tipsen. Gurka är, tycker jag, en överskattad grönsak som jag bara serverar till barn om jag får bestämma själv. Jag tror det ska vara balsamico och honung. Frågan är om det ska vara ruccola?
Ja, det kan - men inte ska - vara ruccola. Det tycker jag. I alla fall lite, de är ju lite smakrika de små nissarna.
Strunta i Gurkan. Rosta pinjenissarna...men det behöver man inte säga till dig tror jag.
Skicka en kommentar