26 mars 2006

Jungfru Marie bebådelsedag

Bebådelse – vilket oerhört vackert ord! Varför använder vi inte det oftare? Varför använder vi inte de vackra orden mer? Jag tycker mest man ser fula ord nuförtiden: målsättning, äldreboende, köpcentra, valmanifest, paketlösning, problematik.
Några ord jag skulle vilja läsa oftare: dagsmeja, hoppilandkalle, ömsint, domsaga, fingerborg.

1 kommentar:

Fröken Lund sa...

Åh, vilken söt historia om din son och biblioteket! Så underbart egentligen med ett barn vars passion är att läsa.
Det gäller att som förälder hela tiden fortsätta att hålla motivationen uppe och att uppmärksamma skolresultat med beröm genom hela skoltiden. Förhoppningsvis lär han sig även självdisciplinen man behöver ha för att läsa inför prov (och tentor med för den delen) också. Jag brukar säga att min största förbannelse är att jag hade det lätt för mig i skolan. Jag lärde mig att jag inte behövde läsa så mycket för att klara mig. Detta har förföljt mig länge och fortfarande tenderar jag till att dra ut på saker och ting alldeles för länge och påbörja saker i senaste laget. Nu sitter jag här och skriver uppsats och har 12 timmar kvar till deadline. Vad jag också har lärt mig i övrigt är att jag oftast ändå hinner på nåt konstigt sätt.

Jag såg förresten att du är dirigent. Sång och musik är en annan passion jag har. Jag kommer läsa i din blogg sen när jag inte har en uppsats att tänka på.

Tack så mycket för berömmet och jag hoppas du hittar tillbaka till min blogg igen.

:-)