7 mars 2008

Coleslaw

Vi får med Ekolådan en massa fantastiskt fin vitkål. Oftast gör vi Coleslaw – om vi inte orkar göra kålpudding eller –dolmar.

Här är mitt recept på Coleslaw:
• Knappt 2 l finhackad vitkål (= ett litet huvud, ungefär en full matberedare)
• Ett par finhackade morötter
(Ibland har jag också använt lite rödkål i. Det gör ingen större skillnad i smak.)
• 0,8 dl socker
• ½ tsk salt
• svartpeppar
• 1 ½ msk vitvinsvinäger
• 2 ½ msk citronsaft (ungefär ½ citron)
• 0,5 dl mjölk
• 0,5 dl filmjölk
• 1 ¼ dl majonnäs (hemgjord eller köpt)
Riv kål och morötter i matberedaren. Blanda socker, salt, peppar, majonnäs, mjölk, filmjölk, vinäger och citronsaft i en stor skål. Vispa till en jämn smet och blanda ner kål och morötter. Blanda och lägg i burkar och ställ i kylen.

Inga kommentarer: